Izkop gramoza izvajamo na dveh lokacijah:
gramoznica Babinci in gramoznica Krapje

Gramoznica Babinci

Gramoznica babinci je 3 km oddaljena od mesta Ljutomer. V njej se vrši pridobivanje gramoza s pomočjo sodobnega plovnega bagra z grabežem, katerega kapaciteta je 3000 m³ gramoza na dan. Večji del gramoza se s pomočjo moderne sejalne tehnike predela v različne materiale, ki so namenjeni izključno za potrebe izgradnje avtoceste na območju Republike Slovenije.

S pestro ponudbo gramoznih frakcij, s pomočjo sodobnih strojev in na podlagi dolgoletnih izkušenj zadovoljujemo vedno bolj zahteven trg. Naše gramozne frakcije (mešanice) ustrezajo vsem standardom in tehničnim zahtevam v skladu z veljavno zakonodajo.

Lokacija gramoznice Babinci na Googlovi mapi

Gramoznica Krapje

Gramoznica Krapje se nahaja 7 km izven mesta Ljutomer. Gramoznico in delo v njej odlikujejo dolgoletne izkušnje in najsodobnejši stroji. Pridobivanje gramoza v gramoznici Krapja se izvaja s pomočjo plovnih bagrov z dna jezera. Kapaciteta plovnega sesalnega bagra in plovnega bagra s grabežem je do 3000m³ gramoza na dan. Večji del gramoza se s pomočjo moderne sejalne tehnike predela v proizvode kot so mivka, prani pesek, frakcija, mešana frakcija, sejani gramoz, mleti pesek, drobljenec, pesek za peskanje, odpadni mulj iz čistilne naprave.

V gramoznici Krapje se za lastne potrebe, iz obnovljivih virov pridobiva električna energija, z malo sončno elektrarno na strehi objekta, moč katere je 126 kW. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.

www.eu-skladi.si

Prodajni program

Oglejte si prodajni program kamnitih materialov iz gramoznic Babinci in Krapje